Новите модели на марката осигуряват топлина и приятни удобства в

...
 
Новите модели на марката осигуряват топлина и приятни удобства в
Коментари Харесай

Opel посреща зимата със спокойствие на сняг и лед

  Новите модели на марката обезпечават топлота и приятни улеснения в студа
В разгара на зимата нощите стават все по-дълги, а пътищата - мразовити и хлъзгави. Време е всички водачи да се приспособят към зимните температури и сложните пътни условия, а тези, които желаят да се усещат сигурни и спокойни в тази студена конюнктура, могат да се насочат към моделите на Opel. С многочислените си ограничения и системи за сигурност и комфорт за лидера и пасажерите, колите Opel основават оптимални условия за по-безопасно и по-спокойно шофиране през зимата. Със система за задвижване на всички колела 4х4, мощни светодиодни предни светлини, отопление на кормилото, седалките и челното стъкло, моделите на Opel са подготвени и за най-сериозните тествания, които може да сервира зимата.

За шофирането през зимата е доста значимо да си осигурите оптимално сцепление на хлъзгави настилки. В новите модели на Opel се оферират системи за надзор на сцеплението и задвижване на четирите колела 4х4 с функционалност Torque Vectoring. При системата IntelliGrip на новия Opel Grandland X лидерът има избор от пет разнообразни режима, в това число за придвижване върху тиня и сняг. Системата IntelliGrip приспособява разпределението на въртящия миг към предните колела, разрешава превъртане при нужда и приспособява взаимоотношението сред педала на газта и силовия тракт.

 
 При системата IntelliGrip лидерът може да избира сред пет разнообразни режима - в това число върху тиня и сняг. При системата IntelliGrip лидерът може да избира сред пет разнообразни режима - в това число върху тиня и сняг.
 

При предпочитание клиентите могат да заложат на модели със задвижване на всички колела 4х4, с цел да си обезпечат оптималната сигурност при придвижване на хлъзгава настилка или терен. Бестселърът при компактните SUV - Opel Mokka X, предлага оптималната непоклатимост на тиня, сняг и лед. При него системата за задвижване на четирите колела AWD разпределя въртящия миг съгласно съответната обстановка в рамките на части от секундата - от икономично напълно предно предаване до 50:50 сред колелата на предния и задния мост за оптимално сцепление с терена. За реализиране на оптимално високо ниво на динамичност и успеваемост, новият Opel Insignia разчита на адаптивна система 4х4 с функционалност Torque Vectoring и задвижващ модул на задния мост, който употребява система от два съединителя без диференциал.

 
 Opel Insignia със система 4х4 влиза по-прецизно в завоя и реагира по-спонтанно на командите от лидера. Opel Insignia със система 4х4 влиза по-прецизно в завоя и реагира по-спонтанно на командите от лидера.
 

Системата 4х4 на Insignia е в положение да насочва въртящия миг изцяло без значение към едното, към другото или и към двете задни колела, осигурявайки опция за деяние на функционалността Torque Vectoring във всички режими на работа и придвижване на автомобила. При завиване да вземем за пример, по-висок въртящ миг се насочва към външното задно колело, което провокира резултат на завъртане към отвесната ос и улеснява придвижването по определената траектория. В резултат на това Insignia влиза по-прецизно в кривата на завоя и реагира по-спонтанно на командите на лидера. Този метод за умна приложимост на разпределението на въртящия миг благоприятства за неутралното държание на автомобила, с което го прави по-стабилен и по-лек за ръководство.

 
 Системата с матрични предни светлини IntelliLux LED в Astra осветяват пътя при полумрак и мрачевина. Системата с матрични предни светлини IntelliLux LED в Astra осветяват пътя при полумрак и мрачевина.
 

Влажните, заснежени и заледени пътища през зимните месеци по предписание се съпровождат и от полумрак и мрачевина през по-голямата част от денонощието. Но Opel е в положение да предложи отлични средства за противопоставяне и на това предизвикателство - адаптивни напълно LED предни светлини при Mokka X и Grandland X или система с матрични предни светлини IntelliLux LED в Astra и новата Insignia. Адаптивната матрична LED система с общо 32 светодиодни детайла, по 16 от всяка страна при последното потомство на новата Insignia, се приспособява интензивно към съответната пътна конюнктура и дава опция за шофиране с непрекъснато включени дълги светлини без заплаха от заслепяване на останалите участници в придвижването. Системата разрешава на лидера да види по-рано намиращите се наоколо до пътя хора или животни, в сравнение с при общоприетите къси светлини.

 
 Фините нагревателни детайли, вградени в предното стъкло, го размразяват тихо и комфортно. Фините нагревателни детайли, вградени в предното стъкло, го размразяват тихо и комфортно.
 

Когато в зимната заран множеството водачи чистят стъклата на колите си от скреж и лед преди тръгване, клиентите на Opel могат умерено да се освободят от това обвързване, в случай че автомобилът им е оборудван с в допълнение стационарно отопление. Благодарение на таймера с дистанционно управление и автоматизираното програмиране според от данните на температурните датчици, пътническото пространство може да бъде уютно затоплено, моторът да е загрят, а ледът по прозорците размразен още преди да седнете зад кормилото. Фабрично инсталирано стационарно отопление се предлага при лекотоварните модели Opel Vivaro и Movano, както и на леките коли Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, Insignia и Zafira. Също толкоз потребни са и ограниченията за битка с леда и снега като системите за отопление на външните огледала и челното стъкло при Opel Insignia и Grandland X.

 
 С отопляемия волан лидерът стартира да усеща топлината в ръцете си за по-малко от минута. С отопляемия волан лидерът стартира да усеща топлината в ръцете си за по-малко от минута.
 

Фините нагревателни детайли, вградени в предното стъкло го размразяват тихо и комфортно единствено с натискането на един бутон. Отоплението на челното стъкло отстрани изцяло и запотяването във влажни условия, с което усъвършенства видимостта и сигурността на придвижването. Моделите на Opel разполагат също и с спомагателни функционалности, които вършат интериора по-уютен, като отопляем волан, при който лидерът стартира да усеща топлината в ръцете си за по-малко от минута.

 
 В студа доста огромен комфорт обезпечават ергономичните предни и задни седалки с отопление. В студа доста огромен комфорт обезпечават ергономичните предни и задни седалки с отопление.
 

Когато става дума за улеснения, доста огромен комфорт обезпечават ергономичните седалки с отопление. Водачите и пасажерите в Opel нямат потребност от обемисти зимни палта или ръкавици. Благодарение на разнообразието от серийни и в допълнение предлагани благоприятни условия за отопление, те могат да се почувстват уютно и безвредно още от момента на потеглянето. И нито свободата на придвижването, нито слагането на защитния колан страдат от рестриктивните мерки на нормалните за студения сезон дебели облекла.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР